frost me up buttercup


Alle elsker muffins. Eller cup cakes, som dette faktisk er, det er i større grad rett og slett kakerøre helt i små former: 

 

250 g smør, helst usaltet

230 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt

4 egg

250 g siktet hvetemel

2 ts bakepulver

1,75 dl melk

 

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Rør smør, sukker og vaniljeekstrakt hvitt med elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin.Tilsett eggene, ett av gangen, og pisk godt for hvert egg. Vend forsiktig inn mel og bakepulver, skiftevis med melken. Dette skal bli 16-20 muffins.

Stekes i 18-20 min, test med kakepinne. Trykk også gjerne lett på toppen av en muffins, den skal føles spenstig og fast. Det gjør ikke noe om de trenger litt lenger tid, men pass på så de ikke blir tørre, ingen elsker tørre muffins. Blir de likevel tørre kan du prøve å redde dem ved å prikke dem og helle over bittelitt melk. Eller bare kompenser med en skikkelig juicy glasur :).

Også bruk muffinsbrett (jeg foretrekker generelt silikon) eller muffinsformer i silikon utenpå papirformene. Har du ikke det, må du nesten ha 4-5 papirformer utenpå hverandre for å hindre at alt bare flyter utover.

 

Selv er jeg takk og lov ikke så veldig glad i muffins. Men de er jo bare åh så pene å se på! 

 




4 kommentarer

Sjur Vaage

23.jan.2012 kl.12:07

Ha-ha, hva er egentlig forskjellen på muffins og cupcakes? Er det bare det at cupcakes har den brekkekle kremen på toppen, eller?

audm

30.jan.2012 kl.23:36

hehe true! får nå se da

Pernille F

04.feb.2012 kl.14:43

Joda, lager kjøttdeig iblant! Kalkunkjøttdeig faktisk, en av de bedre variantene. Ha en fin lørdag du og :)

Camilla i London

04.feb.2012 kl.17:50

åh, så fine de var! Også så de veldig gode ut :-)

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

20, Trondheim

Fra frisørskole til Teknisk Kybernetikk på NTNU. Jeg skal lage roboter. Hurra! Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits