mitt svar til NRK

Jeg har fått lisenskrav fra NRK. Jeg blir vel nødt til å betale, men de slipper ikke unna med dette uten å få høre min mening. Lyst til å høre min mening? (Lese?) Her er mailen jeg sendte:

 

 

NRK. Nå har jeg fått besøk på døra og regning på lisens fra dere.
Det gjør meg temmelig sint og frustrert.

Jeg vet at det er påbudt å betale, men HVORFOR? HVORFOR må jeg betale for noe jeg ikke har det minste lyst på, ikke trenger i det hele tatt og ALDRI benytter meg av?

Jeg er en stakkars fattig student. Jeg jobber hardt ved siden av sivilingeniørutdanningen min for å få råd til mat etter at husleien er betalt. Jeg jobber for å betale min egen strøm, internett, klær, husholdningsartikler, lærebøker og transport. Jeg har ikke hatt en skikkelig ferie på to år, fordi jeg må bruke skoleferien til å jobbe så jeg har råd til å leve gjennom hele skoleåret. I tillegg har jeg deltidsjobb gjennom skoleåret. Jeg jobber hardt, men har lite til overs når alt det jeg trenger, behøver og bruker er betalt. Og så må jeg betale en årlig avgift på MER enn det tv-apparatet mitt koster, for tv- og radiokanaler jeg ALDRI BRUKER? HVORFOR?

Hadde jeg faktisk benyttet meg av tilbudet, hadde det selvfølgelig vært greit. Men jeg gjør ikke det. Selvd natt til 23. juli så jeg på TV2, bare fordi jeg ikke støtter driften til NRK slik den er i dag. Jeg synes det er fryktelig urettferdig at jeg som student må betale mange tusen for en tjeneste jeg ALDRI benytter meg av.

Når det er sagt, eier jeg faktisk ikke noe tv-apparat selv, heller. Jeg låner et av mor og far. Det er jo riktig at det står ett plassert i leiligheten min, men det brukes nesten utelukkende som skjerm til filmvisning, og i hvert fall aldri til å se på NRK. Radio har jeg ikke. Første gang jeg var inne på NRKs nettsider var for å finne mailadressen deres nå nettopp. Så å kreve lisens fra meg er ganske dårlig gjort, synes jeg.

Om fem år, når jeg har mastergrad og en skikkelig inntekt, skal jeg med glede betale lisensavgiften. Det ER jo sikkert positivt og bra at vi har en ikke-reklamefinansiert nyhetskanal i Norge. Men kunne det ikke vært valgfritt? Man kjøper jo andre kanalpakker! Eller kunne det ikke i det minste vært studentrabatt, slik det er på så mange andre ting - ting som vi studenter betaler for, og som vi faktisk trenger, og bruker.

Jeg skjønner faktisk ikke at dere fortsatt krever full lisensavgift av sånne som meg. Hvem er det som bestemmer dette?? Har dere aldri vært unge og fattige og spist spagetti med ketsjup for fjerde dag på rad? Skjønner dere ikke at dette er hjerterått og urettferdig og en tanke kommunistisk?

Jeg vet at det er påbudt å betale, og jeg regner ikke med at min bønn om å slippe unna kommer til å føre fram.

Tenkte bare at dere skulle vite at ordningen deres er skikkelig, skikkelig kjip.Hilsen Charlotte A. Nordset, 20 år.

 

 

 

Og så la jeg ved dette bildet:

 Så det var MIN mening om NRK-lisensen. Hva mener du?

4 kommentarer

Helén

20.sep.2011 kl.12:41

Haha! Jævlig bra, Charlotte! Spent på ka responsen blir..

audm

20.sep.2011 kl.19:37

hahah fin

Magnus

27.sep.2011 kl.03:56

Ka va svaret?!

Charlotte

27.sep.2011 kl.09:23

Har ikke fått svar enda! Blir litt overraska hvis dem faktisk svare. Men det føltes godt å sende det!

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

20, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits