Teknostart

Nå er vi i gang! Startet forsiktig i dag tidlig med en liten matteforelesning, bare for å kile hjernen litt, og så fikk vi en test. Egentlig ungdomsskolematte pluss, men altså, VI kan jo ikke å gange/dele i hodet. Vi kan å finne bestemte integraler og løse differensiallikninger og den typen ting. Matte uten kalkulator er som en piknik uten maur!

 

Men faktisk gikk det overraskende lett. Jeg måtte nok ha bladd opp i boken for å kunne løse litt mer skikkelige oppgaver, men jeg merket formelig hvordan det knirket i rustne tannhjul ettersom oppgavene sakte fikk hjernemuskelen i gang igjen. Tror helt ærlig at mye av grunnen til at jeg har følt meg så daff det siste året, rett og slett er at jeg ikke har brukt hjernen. Hjernetrim er tydeligvis like viktig som fysisk trim!

 

Men det er helt sant som flere forelesere har sagt til oss: Vi har vært vant til å være blant de flinkeste i klassen - men det kan vi ikke forvente å være lengre. Men med en såpass høy poenggrense, 51.3, sier det seg selv at vi er ganske silet allerede. Og enda er poenggrensen på kyb "relativt lav", i hvert fall i forhold til mange andre liknende linjer. Men det var like fullt nesten tusen søkere, hvorav 162 hadde det som førstevalg, og det var bare 100 plasser.

Likevel kan det jo hende at det blir litt demotiverende å plutselig bli helt gjennomsnittlig smart&flink! Håper imidlertid at det blir slik at alle drar hverandre opp. På en måte er det også veldig deilig å vite at alle er på samme nivå, sånn omtrent. Under immatrikuleringen satt vi i et auditorium, fire linjer samlet, altså sikkert rundt 400 mennesker. Småsært å se seg rundt på nesten et halvt tusen mennesker og tenke: Vi har alle samme interesser, vi har nogenlunde samme fagvalg, ALLE her inne har minimum karakteren 4 i R2 (eller tilsvarende), vi er eliten. Eller vi har i alle fall muligheten til å BLI det. Det er berusende. Det er spennende. Det er fantastisk, helt utrolig morsomt å være sammen med disse menneskene! Jeg elsker dette allerede. Dette er min vei å gå. Dette er mitt folkeslag. Dette er livet.

 

Immatrikuleringsfest på Samfundet i kveld, prosjektoppgave i morgen. Vi skal bryne oss på regulering og stabilisering av ustabile systemer. KOSER MEG!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

19, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits