lavkarbo pannekake (uten CC)

Hurra, fikk til pannekaker uten cottage cheese! Det liker ikke jeg nemlig, skjønt det kan hende det funker med en spiseskje eller så i lapper. Kanskje. I dag var jeg i humør for noe søtt og godt og "vanlig", så jeg lagde pannekaker av:

2 små egg

1 dl kremfløte

1 ss sukrin

1/2 ts salt (tar litt mer neste gang, liker salt)

1+ ss smeltet smør

1 ss sammalt grovt hvetemel (fymat)

2 ts Lindroos fiberhusk

 

Vispet alt sammen enkelt og greit, og lot det stå og svelle noen minutter. Jeg brukte en liten spiseskje mel fordi jeg var redd for at fiberhusken skulle gjøre det for geleaktig eller tørt. Har ikke så mye erfaring med fiberhusk enda. Men det ble uansett bare 6-7 g karbo i hele sulamitten, og det er greit synes jeg. Jeg er jo ikke på streng ketolyse, men generell lavkarbo/ LCHF.

 

 

Til min overraskelse ble det veldig likt vanlig pannekake! Utseendemessig ser de jo ut som andre menneskers vanlige pannekaker (jeg er perfeksjonist og har finslipt teknikk og røre, så mine vanlige ser hinsides himmelske ut), og smaksmessig var de også en positiv overraskelse. Smaker kanskje liiiitt av egg, men jeg smurte dem med smør, sukrin, litt natreen og en god del kanel, og da smakte det NYDELIG!

 Og det der var til og med sunt og helt i henhold til kostplanen min. Jeg føler at jeg lurer... noen. Verden. Staten. Kjempegodt! Definitivt en favoritt og helt klart en oppdagelse som vil gjøre det lettere å leve karboredusert over lengre tid. Neste gang skal jeg ha dem med bacon til, og det gleder jeg meg til allerede!

 

 

3 kommentarer

Acutepicture av Sara Børresen

12.jul.2011 kl.21:37

det så godt ut, må prøves

Kine Berntsen

12.jul.2011 kl.21:44

ikke verst

kyssminelepper

12.jul.2011 kl.21:48

Jeg er generelt ikke så glad i pannekaker : )

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

19, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits