kundebehandling

Hva er det jeg driver med, her har jeg massevis av morsomme(?) historier på lager, og så skriver jeg dem bare på et forum? Har nesten glemt at blogging faktisk skal bestå av, vel, blogg, og ikke bare bilder og tomme løfter om blogging.

 

Så for de få som måtte ha savnet skrivekunsten min, her er de siste dagers kundehistorier. Slapp av, meget anonymisert og de fleste av kundene nå for tiden er fra Delkart 1 eller 3 eller sågar Europakartet uansett. Men jeg sier ikke hvem som er hvorfra, så... da er det vel greit?

 

Jeg er altså tilbake på bensinstasjonen igjen, og det er morsomt det. Særlig nå i turistsesongen.

Torsdag #1
Nesten alle de seks bensinpumpene er kontinuerlig opptatt, noen bruker automatisk kortbetaling og kjører sin vei med en gang, noen betaler med kort ute og kommer deretter inn for å kjøpe forsyninger, atter andre fyller "manuelt" som vi sier og kommer inn for å betale (gjerne med kort). Da sier det seg selv at vi mister litt oversikt over hvem som har fylt drivstoff og ved hvilken pumpe.

Én kar ble så opptatt av om han skulle ha karamellboller eller litagoboller, og om han kunne få ta ut penger så han kunne kjøpe jordbær ute, så han glemte visst å nevne at han hadde fylt drivstoff (og jeg gidder ikke å spørre alle de 10-15 kundene i butikken når det bare er tre lagrede tankinger). Skikkelig lykketreff at jeg tilfeldigvis så på skjermen at pumpe 2 ikke var betalt for, og at mannen jeg nettopp hadde ekspedert satte seg inn i bilen ved nettopp pumpe 2. PANIKK! Men så kom han ut igjen og gikk og kjøpte jordbær, så jeg fikk vinkekontakt gjennom vinduet.

"EEH HADDE DU FYLT BENSIN OGSÅ ELLER?"
"JA MEN DEN HAR JEG JO VÆRT INNE OG BET-Åfaen :ph34r: "

Joda, tydeligvis ingen reaksjon der i gården når totalsummen kom på rundt 150 kr og han hadde fyllt drivstoff for flere hundre... Men han var hyggelig og ydmyk og kom rett inn igjen og betalte.

Ikke som Torsdag #2, som var en del av samme rushet.
Kom inn og kjøpte litt godis og noe bilrekvisita. Totalsum ~130, sa jeg.

"Nei det stemmer ikke :angry: "
"Nei.... hei?"
"Jeg har jo fylt diesel :angry: også liksom, erru helt iddiot eller"

Da er det litt tilfredsstillende å kunne "liksom uvitende" se demonstrativt ut vinduet, ut på plassen hvor det myldrer av folk både med og uten bil, og hvor nesten alle pumpene er opptatt.
"Åja, selvFØLgelig, beKLAger, MIN feil, hvilken pumpe har du fylt ved da?"


(Situasjon løser seg, men her er det helt typisk at de sier "For tohundre kroner." Og så er det fire lagrede tankinger på skjermen min, alle på 200 +/- noen øre. Eller så sier de "tjuetre liter", men jeg ser ikke antall liter på skjermen min tenk, det kan de riktignok ikke vite, men folkens SJEKK HVILKEN PUMPE DERE HAR FYLT VED, vi blir så glade hvis dere uoppfordret sier "Pumpe fire" :) )


Litt senere hadde vi torsdag #3. Mye surr med drivstoff denne dagen, men nå var det heldigvis roligere. Plutselig var det tomt for biler og det var en lagret tanking på 250 kr som ikke var betalt. Søren klype... satte den "på vent" i kassa for å ordne det når nestemann kom på vakt; gå inn og se på videoen og sjekke bilnummer, krysse fingrene for at det ikke var sørlendinger som allerede var godt på vei hjem som hadde glemt å betale for seg, søke opp telefonnummer, ringe og forklare og beklage (alltid, selv om det IKKE er min skyld) og be dem om å komme tilbake for å betale. Evt ringe og mase. Verste jeg vet.

Men så ååå. Noen timer senere kom verdens søteste, skrøpelige gamle mann inn, helt fra seg, nervøs og skjelven og litt lattermild over seg selv, men mest av alt så han livredd ut mens han forklarte at han hadde GLEMT å betale. Tenk det, noe så fryktelig, han hadde fått så dårlig hukommelse, han var SÅ lei seg, tenk at sånt i det hele tatt kunne skje, å nei å nei å nei :cry:

M: "Neida ikke tenk på det, sånt skjer hele tiden, og nå er du jo her og har betalt. Det går så bra!"
K: "nei det går ikke bra :( Unnskyldunnskyldunnskyld"
M: "Det får fint! Det var kjempebra at du kom tilbake så fort, og det er ikke noe problem, jeg lover! "
K: "Nei det ER ikke greit :cry: "

Stakkar, han var altså så lei seg, helt utrøstelig :( Jeg var bare sjeleglad for at han kom tilbake av seg selv, jeg. Ååå. Har fortsatt litt vondt av ham, han var virkelig kjempelei seg :(Og så en hel del fulle, trøtte, sure, masende kunder.... men ett par i dag fikk meg til å le godt!
Tror de var britiske, de hadde i hvert fall EU-merke på bilen og snakket upåklagelig engelsk. Etter litt konversasjon i forbindelse med betaling av mat og drivstoff, begynte mannen å lete opp et kart, og spurte:

K: "And also, can you please tell us how to get to.. "BØDD'T"?"
M: "... Bødt? :dontgetit: "
K: "Yes, yes, "BØDD'TT"! Here, [peke på kart]"
M: Innser at han snakker om Bud, en liten plass uti havgapet. Men det uttales jo ikke bødt, det utales ikke Bud engang, det uttales: "Åh! BUUU! You want to go to BUUUU :grin: "
Begge to stemmer i, skikkelig begeistret. "BUUUU! Yes yes, BUUUUU :D "

Hehe. Var så morsomt hvor oppsatt de var på å lære å uttale det rett, så da stod vi der og sa BUUUU i kor alle mann en stund. Veldig sånn dyp, nesten dobbelbunnet u-lyd, langtrukken med stum d. Bra vi var alene i butikken da :p

 

 

Og siden blogging også handler om å minne dere om hvordan jeg ser ut:

 

 ... og til sist må man såklart legge ut sine egne hobbybilder (gjerne maten man nettopp har spist) og skrive ph//me og spesifisere kamera (Nikon D90 fyi, takk farmor), men jeg later ikke som jeg er fotografspire, jeg ER ikke fotografspire, jeg bare knipser litt i ny og ne jeg. Men jeg har Nikon D90 altså.

 

Og skulle du sett, ALLER sist klager man på at bildeopplasteren på blogg.no plutselig sluttet å funke. JEG HAR FÅTT MED ALT! Dette er herved det ultimate blogginnlegg.

11 kommentarer

bloggare på icedaniel.se

11.jul.2011 kl.00:33

Shit vad norrmän kan vara jobbiga ibland !

Matilda

11.jul.2011 kl.02:08

Fin blogg!

Hadde blitt glad om du la igjen en kommentar og fortalte meg hva DU liker. :)

wana

11.jul.2011 kl.02:12

hehe, løye hvor mange rare kunder en har når man jobber bak en kasse! :P

Kjempe bra blogg! :)

Siril

11.jul.2011 kl.02:26

Haha stakkars gamle mann! Og yes elsket avslutningen din. Enda en som gidder å se idiotien i å oppgi kamera og blabla når bildene pleier å være møkk. Serr, bildene blir ikke bedre bare fordi man har speilrefleks, man trenger faktisk litt kreativitet også! jeez. Men ja, artig uke, vakker du er!!

Sylvilel

11.jul.2011 kl.02:57

Hmm, minner meg veldig om den gangen jeg fikk problemer med softismaskinen, hvor kunden, meget sur og nedlatende, spurte: "Skal du melke kua eller?!"

Hvorpå jeg kikka uforstående opp: "Øh, unnskyld, snakka du til meg?"

Han gjentok ikke spørsmålet.

Perfekt prikk over i-en. Nydelig hår bai da vai :3

Tonje

11.jul.2011 kl.12:51

Iiih, mange flere slike innlegg plz! <33

notus

11.jul.2011 kl.19:20

Jobber i butikk selv og når jeg ser på vedkommende som kommer inn og hilser mer enn høyt nok til at en som står 20 meter unna skal høre det, så går vedkommende bare rett forbi med (1-2 m unna) og ikke ser på meg engang. Når han da kommer sur tilbake etter 2-3 min fordi han ikke ble tilbudt hjelp så er det allerede bestemt at han ikke får noe rabatt!
Hadde han hørt dårlig så hadde han hatt en unnskyldning, men han eide bare ikke folkeskikk.
Ang. å legge ut for kunder så var du altfor snill og helt utrolig at man da ikke overfører penger asap til deg.
Det er stort sett de man gir og gir til som bare tar imot å forventer enda mer... F.eks. kunden vi er veldig snille mot og formaterer pcen andre gang fordi de ikke kjøpte sikkerhetspakke (f.eks. Norton) og sønnen i huset har vært på div. sider så virus/trojanske hester har tatt over maskinen. Når det da er feil 3. gang så sender hun klagebrev til hovedkontoret og krever å heve kjøpet pga. 3. gang samme feil.
Helt utrolig at jeg da må begynne på nytt å forklare at det ikke har vært noe feil med maskinen tidligere, men bare brukerfeil som de egentlig selv må ordne opp i....

AudM

12.jul.2011 kl.13:15

hahaha kjenner meg SÅ igjen! samme system tenker jeg. bare at sjefen overbeviste meg om at det var min feil, så... men skjer me smileyene?:p

walkingdead

12.jul.2011 kl.15:24

Hahah masse rare mennesker man treffer når man jobber på sånne steder! :D

walkingdead

12.jul.2011 kl.15:24

Hahah masse rare mennesker man treffer når man jobber på sånne steder! :D

Sjur Vaage

19.jul.2011 kl.01:21

Jeg er av den "manuelle" typen, og husker alltid å nevne hvilken pumpe jeg har fylt bensin ved, selv om hver eneste gang jeg kommer dit, er jeg den eneste som er der / fyller drivstoff, så det er lett å finne det ut uansett. ^^ Og så ender jeg opp med å slarve med personalet, siden de aller, aller fleste er gamle venner av meg - og har vært det siden jeg begynte å fylle der for 8 år siden. :)

Koselig innlegg!

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

19, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits