lavkarbo hamburger - et vendepunkt i livet

Bakte lavkarbo burgerbrød etter denne oppskriften i dag:

 

 

Ingredienser:
1 dl sesamfrø - finmales i blender
1 dl revet ost
2 små egg
1 ts bakepulver
1 liten ss fiberhusk
litt salt
litt sukrin
litt ekstra sesamfrø

Tilberedning:
Bland alle ingrediensene i en blender. Juster eventuelt røra med litt fløte hvis den blir for tykk. Legg røra i to passe store (burgerbrødstørrelse) klatter på bakepapir. Pynt med sesamfrø og stek på 175 grader i ca 20 minutter. 

 

Oppskrift hentet herfra.

 

De ble faktisk ok, bakst er jo det vanskeligste med hele lavkarbo-opplegget. Det ble to passe tykke brød, men jeg valgte heller å dele ett i to for å få minst mulig brød og mest mulig annet.

 

 

Været var så utrolig fint at jeg måtte grille ute! Jeg foretrekker egentlig innendørs matlaging, med alle redskaper lett tilgjengelig, induksjonskomfyr (trenger ny komfyr når jeg flytter til meg selv igjen, once you go induksjon you never go back), tørkepapir og vask og kjøleskap og alt. Men burger smaker jo aller best rett fra grillen!


 

Jeg tror ikke jeg kjenner noen som er like påpasselig med at maten skal se fin ut, ligge ryddig, og alle skiver og biter må være akkurat passe tykke og passe store. Eller, farmor er kanskje likedan. Pappa ville nok vært sånn om han hadde hatt et fnugg av interesse for matlaging, men han er mer "mat er bensin til kroppen"-typen. Jeg kunne laget mat hele dagen jeg. Og spist hele dagen for den del...

 

Det smakte faktisk greit, men jeg er veldig, veldig konservativ i matveien. Det nytter ikke om noe smaker nesten som det skal. Derfor lager jeg helst maten min selv, og dette innlegget forklarer vel godt hvorfor jeg alltid takker nei til hjelp på kjøkkenet... Det er et bevis på stor tillit om man får lov til å hjelpe meg med matlagingen.

Uansett endte det med at jeg strippet burgeren for brød og spiste med kniv og gaffel. Det smaker burger likevel! Og det er jo det aller mest lavkarbovennlige, selv om det var kanskje omtrent 4 gram karbohydrat i hvert av brødene og jeg bare brukte ett. Jeg klarer bare ikke å like "brød" basert på egg.

 

Men ellers går det strålende! Elsker lavkarbo, det er så utrolig deilig å slippe opp- og nedturene i blodsukker. Begynner å lure på om jeg er veldig insulinfølsom, når jeg merker hvor veldig mye bedre jeg føler meg nå som jeg er fri fra insulinet. Merket akkurat det samme sist. Så selv om jeg helt sikkert kommer til å innføre karbohydrater i kosten min igjen etterhvert, tror jeg at jeg skal følge enkle Fedon-prinsipper kanskje resten av livet. Jeg er jo nesten sykelig glad i sjokolade, og søt gjærbakst, og pasta og potet, men akkurat nå vil jeg heller slippe å spise det, fordi jeg vet hvor sterkt det går ut over hvordan jeg føler meg. Tenk at JEG sier det! "Jeg vil helst slippe å spise sjokolade"!

 

Dette er virkelig et vendepunkt i livet mitt.

5 kommentarer

The Road

09.jul.2011 kl.22:11

Da er vi det på samme måte. Jeg elsker lavkarbo og har det så mye bedre med det.. :=)

susanne halseth

09.jul.2011 kl.22:14

Takk for at du deler oppskrift. Den lagres i min kokebok ;) Hadde veldig gode resultater av lavkarbo før graviditeten min. Masse lykke til videre! :)

Maria Ramstad

09.jul.2011 kl.22:14

Så godt ut!!

Miss0 - mitt liv i Oslo

09.jul.2011 kl.22:25

Härligt! Lavkarbo / LCHF <3 Tack för tipset :D

Merethe

09.jul.2011 kl.22:43

Det så godt ut i hvert fall! ;)

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

19, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits