M-M-M-muffins!

 

 

Har lett så lenge etter den ultimate muffinsoppskrift, og her tror jeg faktisk jeg fant den! Hentet fra boken "Muffins".

Oppskriften er på 16 tofargede muffins, men man kan selvfølgelig bruke baserøren alene, eller blande kakao i hele røren hvis man er glad i sjokolade :)

 

250 g smør, helst usaltet

230 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt

4 egg

250 g siktet hvetemel

2 ts bakepulver

1,75 dl melk

30 g siktet kakao.

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Rør smør, sukker og vaniljeekstrakt hvitt med elektrisk håndmikser.Tilsett eggene, ett av gangen, og pisk godt for hvert egg. Vend inn mel og bakepulver, skiftevis med melken. Om du nå vil ha tofargede muffins, fordel røren i to boller og rør inn kakao i den ene bollen med røre. Sjokoladerøre og baserøre fordeles likt i muffinsformene.

Stekes i 18-20 min, test med kakepinne. Når pinnen er tørr er muffinsene ferdige. Jeg steker alltid muffins helt opp til anbefalt tid og kanskje til og med litt over hvis de ikke er tørre/brent innen da, for da er det mindre sjanse for at de synker sammen igjen når de kommer ut av ovnen. Disse hevet bra og sank ikke sammen, men var fine og luftige! Da stekte jeg dem i rundt 21 min, men det kommer jo an på ovnen. Min ovn er gammel og steker ikke helt jevnt, i en nyere ovn blir de kanskje raskere gjennomstekt. Så sjekk med stekepinnen!

Glasur etter ønske, jeg har lagd en herlig, luftig smørje av smeltet sjokolade og sterk pulverkaffe blandet med smør og melis rørt hvitt. DIGG! Ekstra digg blir det om man deler hver muffins i to lag og smører et lag glasur i midten før muffinsen monteres igjen, slik at hver muffins blir en liten tolags porsjonskake. Muffins for mons!

5 kommentarer

Silje Hammervold

31.mar.2011 kl.16:34

nam, muffins <3

Kaja

04.apr.2011 kl.18:13

Jeg bakte de nettopp! Ble kjempegode, takk for oppskriften ^-^

CharlotteRosie

06.apr.2011 kl.14:11

Så bra! :)

Reasons To Be

06.apr.2011 kl.22:45

hehe. ser den. treningssenteret. men internett er jo fint:)

Elena

07.apr.2011 kl.11:01

nam!!!

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

19, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits