nei ikke for en million engang

Den siste tiden har vært preget av innsikt og oppdagelser.

Jeg trodde at jeg ikke klarte en dag uten facebook eller blogglesing, men da jeg ble uten nett i en ukes tid, tok det to uker til før jeg satt meg ned med pcen igjen.

Jeg mistet litt motet, og når jeg kjenner etter, til dels motivasjonen for å søke på tunge studier til høsten. Jeg er jo ikke så smart jeg? Men så hadde vi et par dager økonomi på skolen, jeg tok opp igjen kontakten med min hitech Casiokalkulator og kjente at jeg kanskje er smart, og motivert, nok likevel.

Jeg har innsett at selv om jeg gremmer meg over kroppen min mye av tiden - føttene mine er knapt sterke nok i konstruksjonen til å bære meg, selv med spesialstøpte såler. Knærne mine verker når jeg går mer enn en time i strekk. Jeg ser ikke ut sånn som jeg vil, og kroppen min vil ikke være like aktiv og gå med de samme skoene som jeg vil. Men uansett: Jeg ville ikke byttet hjernen min mot hvilken som helst superatletiske, supervakre kropp. Hjernen min er det beste jeg har, den er et fantastisk verktøy og jeg elsker den.

Å ha en hjerne som min er som å være født i Norge - ikke noe å være stolt av, skryte av, men absolutt noe å ytre takknemlighet over, synes jeg. For det gjør mange ting så mye lettere. Jeg er kanskje ikke over gjennomsnittet smart (selv om jeg kanskje er det også, skal jeg være kvalmt ærlig), men jeg behøver nesten ikke å lese til prøver sammenliknet med andre.

Jeg hadde på en måte glemt hvor priviligert jeg var, fordi de siste årene på vgs gikk jeg i stadig mer innsnevrete klasser sammen med andre som hadde samme forutsetninger som meg selv og hjerner som fungerte på samme måte, så jeg vente meg til at det var normen og følte meg ikke noe særlig flink lengre. Men nå som jeg er i en vanlig klasse med vanlige folk, ikke bare pugghester og autister, føler jeg meg heldig igjen. Så får det heller være at jeg ikke kan gå til skolen fordi leggene mine ikke tåler alle nedoverbakkene.

 

Jeg har dessuten fått meg pulsklokke, og innsett at å prøve å trene intervall uten pulsklokke er som å gå på en skole uten lærere - man kan godt prøve, men det er kjedelig, demotiverende, slitsomt og i siste instans nytteløst; bortkastet tid.

For herregud. Pappa har mast om denne intervalltreningen, kondisjonstreningens hellige gral. Men jeg har gått med den feiloppfatningen at intervalltrening skal være så hardt at man føler seg to oksygenmolekyler unna perleporten, og følgelig ikke orket tanken.

Men så fikk jeg meg pulsklokke, og beregnet optimal intervallpuls ut ifra omtrentlig makspuls. Jeg skal ligge mellom 170 og 184 pulsslag i minuttet, og det går jo helt fint?!! Jeg kjenner at jeg har en anaerob terskel sånn ca på¨185, men det passer perfekt det. Intervalltrening er den nye favorittreningen min, synd jeg bare kan gjøre det et par ganger i uken.

 

Til sist, synd å si det, men jeg begynner å innse at jeg kanskje, bare kanskje, blir oppfattet som penere hvis jeg dropper noe av den svarte øyesminken jeg er så glad i. Breaks my heart, men når seksten facebookere liker dette bildet av meg, hva annet skal jeg tro?

 

 

3 kommentarer

Line

13.mar.2011 kl.02:27

SV: Takk :-)

Har bestilt to par Converse, begge fra California, så satser på at det er ekte vare? Selgerne har kun gode feedbacks iallefall :-) Får sammenligne med det paret jeg har kjøpt her i Norge.

Jeg foretrekker joggesko fra Asics, kan være lurt å ta deg en tur på Löplabbet for å sjekke om du har normal pronasjon eller ikke, så hjelper de deg å finne sko som passer perfekt. Har Asics Nimbus nå (tror modellen heter det iallefall), og de er for normal pronasjon. Masse demp og god støtte, og så er de fine i tillegg :-)

AudM

13.mar.2011 kl.15:13

liker

mumsen

28.mar.2011 kl.02:06

Svart øyesminke kan være fint det. Men må si du kledde det slik det er på bildet. Moro å se hvordan folk fra forumet ser ut :) Veldig pen.

Skriv en ny kommentar

Charlotte

Charlotte

19, Trondheim

19 år, har gått frisørskole og har masse realfag i bagasjen, elsker hår og makeup. Katteperson og tørrlagt hestejente. Hurra? Følg min blogg med bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits